Solomon Ioan - Terapia Ho'oponopono (reprogramarea subconstientului)

Porneste sonorul

 • Ho'oponopono si iertarea ( Iulian Motea )

  Singura modalitate de a ne elibera este iertarea. Iertarea, pe lângă multe alte lucruri, deschide ușile prosperității.
  Iertarea ne permite să închidem o ușă, astfel încât una mai bună și mai mare să se poată deschide. Este posibilitatea unui nou început. E ca si cum te-ai întoarce înapoi la zero și atunci când suntem la zero, totul este posibil. În zero, suntem din nou copii, deschisi, flexibili și curiosi. Fără resentimente,griji sau așteptări.
  În cântecul ei Waka Waka, Shakira spune: " Trebuie să începem de la zero, pentru a atinge cerul"

  Dacă esti treaz, daca stii cine esti cu adevarat, nu vei avea nici o problemă în a te ierta pe tine și pe ceilalti. Este mai ușor decât crezi. Nu ai nevoie să înveți asta pentru că ne-am născut stiind cum să iertăm, este ceva natural în noi.
  Ceva care m-a ajutat foarte mult personal, a fost să realizez că, atunci când eu nu iert o persoana considerând ca nu merită, de fapt, îmi fac rau mie si nu celeilalte persoane. Apoi, vine un moment când trebuie să ne iubim suficient de mult pentru a nu ne mai face rău.

  Vei observa că în aproape toate filozofiile antice , iertarea este mereu prezenta ca una dintre cheile pentru a ajunge la pacea și fericirea după care tânjim.

  În Ho'oponopono, tehnica straveche Hawaiiana de rezolvare a problemelor pe care o practic si o predau de peste 15 ani, nu este nevoie să-i spui celelalte persoane ca o ierti. În schimb, lucrezi cu amintirile (programele) care sunt în tine, cu gândurile pe care le ai despre cealalta persoana și/sau situatie.

 • Iertarea în Ho'oponopono este un lucru interior, deoarece nu este nimeni acolo in afara noastra. Ceea ce vedem in afara noastra sunt doar gândurile noastre despre oamenii sau situațiile din jurul nostru.

 • Nu este nimeni acolo în exterior care să ne facă ceva. Sunt doar amintirile si programele noastre și doar noi le putem șterge. De fiecare dată când apar astfel de situații, le spun ( îmi spun mental mie): " Îmi pare rău , te rog să mă ierți pentru tot ceea ce este în mine, care a creat acest lucru." Îmi asum 100% responsabilitatea, pentru a ma putea elibera si a mă întoarce la zero.

  Este o actiune interioară simplă și extrem de eficientă, pentru că ceea ce se șterge de la noi, se șterge și de la ceilalți și mai ales de la familie, rude și strămoși. 90 % din problemele noastre provin de la strămoșii noștri.
  Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu are de a face cu ceea ce se întâmplă în acest moment . Totul este despre amintiri . Oamenii din viața ta apar pentru a-ți oferi încă o șansă să te ierți pe tine în inima ta și să te eliberezi.

  Desigur, cel mai important lucru este să ne iertăm pe noi. În Ho'oponopono, nu știm niciodată cu ce amintiri lucrăm. Doar dăm permisiunea acelei părți din noi care știe ce este perfect pentru noi și care sunt aminirile pe care suntem pregatiti sa le eliberăm și să le ștergem moment de moment. Noi toți avem gânduri limitative, cum ar fi: " Nu merit " , " Nu am suficienta educație " , " m-am născut sărac și voi muri sărac" , de care nici măcar nu suntem conștienți, dar sunt obstacole pe care le-am pus în calea noastră. Și deși acestea sunt la nivel subconștient, ele ne controlează și iau decizii în locul nostru tot timpul.

  Durerea este inevitabilă, dar suferinta este opțională. O problemă este o problemă numai dacă spun că este. De fapt, nu problema este problema . Adevărata problemă este modul în care reacționezi la situație. Toate situațiile din viețile noastre sunt o binecuvântare, chiar dacă nu pare așa. Spune mulțumesc tuturor acestor situații. Întoarce celălalt obraz, obrazul dragostei, și eliberează-te.

 • Multumesc! Iulian Motea.


  Reprogramarea Subconstientului

  • O mare parte a neajunsurilor si necazurilor din viata fiecaruia se datoreza programelor negative existente la nivelul subconstientului. Toate trairile sunt memorate si stocate sub forma de programe de viata, alaturi de cele mostenite de la parinti (păcate ramase neispăsite ale părintilor).
   El, subconstientul, este gestionarul si administratorul acestora si participa la crearea realitatii persoanei respective. Prin repetarea adica retrăirea unor situatii de viata in imprejurari asemanatoare celor precedente care au generat programul negativ, el subconstientul ofera oportunitatea de a fi diminuate, sterse sau amplificate aceste programe de viata, dobandite sau mostenite. Această stergere, diminuare sau amplificare este determinata de reactia constientului persoanei in situatia de viata cu care se confrunta.
   O reactie, o atitudine brutala, necontrolata, violenta de joasa vibratie face ca aceste programe sa fie amplificate, si cu consecinte negative, neplacute, nedorite in viitor.
   Din contra o atitudine binevoitoare, politicoasa si de bun simt ce foloseste cuvinte ca "imi pare rau", "te rog iarta-ma", "iți multumesc" si "te iubesc" are ca efect diminuarea sau stergerea acestor programe.

   Rezolvarea programelor de viata negative memorate de subconstient este oferita de aceasta straveche arta hawaiana de rezolvare a problemelor folosind terapia iertarii, a celor patru vorbe amintite inainte, imi pare rau, te rog iarta-ma, iti multumesc, te iubesc.
   Cel ce voieste a folosi aceste magice vorbe constientizeaza ca acele cauze care au generat starea de fapt, sa zicem o stare conflictuala cu o anumita persoana, acele cause se afla in el, mai bine spus si in el si drept urmare face afirmatia "imi pare rau" (ca in mine exista acele cauze care creaza starea aceasta).
   De fapt acele cauze exista si in Univers cat si in persoana respective conform principiului Holografic de functionare a Universului insa lucru important eu constientizez aceasta.
   Apoi continua cu te rog iarta-ma (ca si-n mine exista aceste cauze generatoare a acestei stari), miraculoasa vorba iarta-ma este asemanatoare tastei "delete" a computerelor, adica sterge, diminueaza.
   Continua cu multumesc ca mai iertat si te iubesc. Intre altele "multumesc" permite detasarea si deschide portile spre rezolvare.

  • Este de mentionat ca adresarea celor patru afirmatii nu se face direct persoanei respective ci se face mental sau cu voce in intimitate.
   Succesul consta in repetarea periodica a afirmatiilor.

   Cei care au luat foarte in serios aceasta terapie, acest fel de a privi si intelege realitatea de a fi doar tu si gandurile tale, practica aceasta terapie a iertarii cu rezulte dincolo de orice asteptari si de imaginat. Una din conditiile ce se impun este aceea de a nu avea asteptari. Ceea ce este bine pentru acea persoana, este mai presus de asteptarile generate de mintea omului.

   Participarea in absenta ( citat din Mabel Katz instructor Ho’ponopono)

   "Participarea in absenta la cursurile de ho’oponopono a inceput acum mai multi ani, atunci cand o femeie din Israel care obisnuia sa vina la cursurile mele din California s-a mutat inapoi in Israel. Era ingrijorata ca nu va mai putea participa si a intrebat daca ar putea sa participe in absenta. L-am intrebat pe Dr. Ihaleakala si cand el a verificat a spus "Este foarte inspirata!" Spune-i ca DA, de fapt va primi exact aceleasi beneficii pe care le va primi orice participant"

   Stiu ca suna ciudat pentru intelectul tau "Sa particip la un training fara sa fiu acolo in persoana si totusi sa primesc toate beneficiile?"

  • Despre participarea prin absenta la Workshop Ho’oponopono.

   "Participantii in absenta", isi obtin dreptul si obligatia de participare prin plata taxei de participare.
   Locurile rezervate lor sunt scaune, locuri cu afisarea numelui participantului in absenta.
   Pe ele se aseaza prezente energetice ale participantilor in absenta, adica o parte energetica a persoanei lor (geamanul), in fapt a treia atentie, care participa si care lucreaza efectiv, facand ce face conducatorul de workshop (antrenorul) adica afirmand mental dupa acesta afirmatiile magice "imi pare rau, te rog iarta-ma, iti multumesc, te iubesc".
   Conducatorul de workshop-antrenorul face afirmatiile si este precum educatoarea cu copiii la gradinita. Cu alte cuvinte persoanele respective cu un alter ego al lor lucreaza in workshop.
   Diferenta este ca "participarea in absenta" descrisa de Mabel Katz este pasiva, receptiva (fiind vorba de un training) pe cand aceasta este activa, lucrativa (fiind vorba de un workshop-atelier de lucru) si cum orice pe lume ca sa existe are nevoie de un observator aidoma antrenorului acesta observatorul este prezet la workshop.
   Eficienta este maxima intrucat geamanul nu isi rataceste mintea si ramane concentrat la cea ce face. Eficienta este monitorizată periodic.

   Concluzii: se spune ca primesti ceea ce platesti!
   Curatarea programelor negative din subconstient, rezolvarea unor stari conflictuale si asa mai departe, acestea se rezolva prin participarea unui alter ego al tau, o alta parte a ta, care lucreaza pentru tine.

   Platesti taxa de participare
   si astfel obti dreptul si iti iei angajamentul de participare prin absenta pe intreaga perioada sau altfel spus obligi dublul energetic geamanul sa indeplineasca angajamentul luat prin plata taxei.

   Nu exista contraindicatii iar eficienta este de câteva ori mai mare, perioada de timp fata de cazul clasic se reduce de la 180 la 40 sau 7 zile, fara a mai vorbi ca esti scutit de cele 6 luni in care practici fizic, 360 de jumatati de ora, cate doua pe zi, cand faci afirmatiile si de efortul de a respecta ora desfasurarii, care dupa un timp devine incomod.

   Taxa de participare pt a fi eficienta trebuie sa te usture un pic la buzunar si este aceeasi cu cea unde esti obligat sa practici fizic
   . Aici doar platesti si se face.